Печена тиква с дюли и ябълки

09/10/2019
"И поотделно са хубави, но когато ги приготвите заедно, вкусът е буквално зашеметяващ "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо324
  • Преглеждания за месеца324
  • Преглеждания за седмицата66
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • тиква - 1/2 бр. (цигулка)
  • ябълки - 1 - 2 бр.
  • рачел от дюли - 150 г
  • кафява захар - 1 с.л.
  • краве масло - 1 бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и тиквата.

Нарежете ги в тавичка на средно големи парчета.

Поръсете с кафявата захар.

Нарежете кравето масло и рачела от дюли. Разбъркайте добре.

Загрейте фурната на 200°C.

Сложете тавата в загрятата фурна и печете до готовност, като в началото разбъркате два-три пъти, докато се смесят добре продуктите след разтапянето.

Извадете печената тиква и сервирайте както топло, така и студено.

Печената тиква с дюли и ябълки по желание може да поръсете с ядки, канела.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар