Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Супа от леща, спанак и източни подправки

Супа от леща, спанак и източни подправки

Супа от леща, спанак и източни подправки10 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Предизвикваме ви да опитате едно топла супа, с познати съставки и непознати източни подправки"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 2 червени (по желание)
  • карфиол - 1 шепа главички (по желание)
  • магданоз - 1/2 връзка
  • спанак - 2 богати шепи листа
  • джинджифил -   1 см корен
  • Подправки
  • бахар - 1 щипка
  • кимион - 1 равна ч.л.
  • куркума - 1 равна ч.л.
  • черен пипер -   1/3 ч.л. млян
  • червен пипер -   1/2 с.л.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л. равна
  • кориандър - 1/2 равна ч.л. млян
  • хималайска сол -  1 и 1/2 ч.л. (на вкус)
  • шарлан - 2 - 3 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1.5 л
  • червена леща - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л., прясно изцеден, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и обелени моркови, джинджифил, лук и чесън нарязваме на кубчета.

Задушаваме ги с капак за няколко минути в сгорещена мазнина - шарлан, докато лукът омекне.

Сипваме подправките - кимион, куркума, бахар, черен и червен пипер, кориандър, хималайска сол и лют червен пипер. Разбъркваме и заливаме с горещия зеленчуков бульон.

Добавяме на ситно нарязаните червени чушки и начупения карфиол, след малко и добре измитата червена леща. Варим под капак около 20 минути до омекване на лещата.

За да постигнем желаната консистенция, отместваме тенджерата за кратко от котлона, съвсем малко пасираме и после пак връщаме на котлона!

Добавяме нарязаните магданоз и спанак към зеленчуковата супа, разбъркваме и варим още около 5 минути!

Вашата супа от леща е готова!

Поднасяме порцията супа от леща, спанак и източни подправки, украсена със стръкчета свеж магданоз, прясно изцеден лимонов сок и арабска питка!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: