Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Овчарски Пай»Овчарски пай стъпка по стъпка

Овчарски пай стъпка по стъпка

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Овчарски пай стъпка по стъпка5 / 5
09/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Всичко подробно сме описали - пригответе го и никой няма да повярва, че ви е за първи път"

Необходими Продукти

  • За каймата
  • кайма - 500 г смес
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 к.л.
  • олио - 2 с.л.
  • грах - 1 к.ч.
  • За горния слой
  • картофи - 7 бр. средни
  • сметана - 250 мл
  • бял пипер - 1 шипка
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, режем лука и моркова на ситно и запържваме в тиган с малко мазнина.

След като омекнат, добавяме грах и кайма и запържваме още. Към края добавяме един домат, нарязан на малки кубчета, и прибавяме сол и черен пипер.

Сварените картофи ги намачкваме хубаво и добавяме вътре сметана, може и мляко още, прибавяме сол и бял пипер и разбъркваме добре.

Взимаме тава за печене изсипваме сместа с каймата вътре и с вилица хубаво натискаме, за да стане гладко и добавяме разбърканите картофи със сметана (картофено пюре).

Печем овчарския пай на 180 градуса за около 30 минути. Отгоре поръсваме рендосан кашавал и печем нашия овчарски пай стъпка по стъпка още за 10 минути.

Сервираме запеканката с кайма топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: