Сладки с орехова плънка

Елена ТодороваЕлена Тодорова
Чирак
947
60
138
02/07/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 450
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците с киселото мляко до получаването на еднородна смес. При непрекъснато бъркане добавяме и содата бикарбонат и разтопеното масло. Пресяваме брашното и го добавяме постепенно.

Готовото тесто покриваме с фолио и прибираме за няколко часа в хладилник.

От охладеното тесто разточваме тънка кора, която нарязваме на малки квадратчета. Приготвяме смес от натрошени орехови ядки, захар и ванилия. В центъра на всеки квадрат поставяме по малко от ореховата плънка, събираме краищата и овалваме за да получине топчета.

Готовите топчета се подреждат в намаслена тава и се пекат около 34-40 минути в предварително загрята слаба фурна - 140 градуса.

Преди поднасяне поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар