Пълнозърнести меденки

АнтонияАнтонияЧирак32922
10/10/2019
"Готови сме за всякакви диети, щом вече знаем как се правят и вкусни пълнозърнести меденки "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо288
  • Преглеждания за месеца287
  • Преглеждания за седмицата132
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване, добавя се зехтин, содата разтворена с оцет.

Добавяме меда, ванилията и канелата.

Постепенно добавяме брашното, количеството му зависи от големината на яйцата и размера на чаената чаша, която се използва (моята е от 200 мл).

Замесва се меко не лепнещо тесто.

Правят се медени топчета с големината на малък орех, редят се в тава на разстояние и се пекат на 180°C с вентилатор в загрята фурна.

Аз натиснах меденките с чукче за месо - така им придадох по-интересна форма.

Пекат се до леко порозовяване за около 10-15 мин - на пипане пълнозърнестите меденки са мекички. Така остават меки и след изстиване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар