Пълнозърнести меденки

АнтонияАнтония
Чирак
32
290
56
116
10/10/2019
"Готови сме за всякакви диети, щом вече знаем как се правят и вкусни пълнозърнести меденки "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 074
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Меденки

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване, добавя се зехтин, содата разтворена с оцет.

Добавяме меда, ванилията и канелата.

Постепенно добавяме брашното, количеството му зависи от големината на яйцата и размера на чаената чаша, която се използва (моята е от 200 мл).

Замесва се меко не лепнещо тесто.

Правят се медени топчета с големината на малък орех, редят се в тава на разстояние и се пекат на 180°C с вентилатор в загрята фурна.

Аз натиснах меденките с чукче за месо - така им придадох по-интересна форма.

Пекат се до леко порозовяване за около 10-15 мин - на пипане пълнозърнестите меденки са мекички. Така остават меки и след изстиване.

Въртяща се поставка за торта и сладкиши - 30 см-13%
Страхотен аксесоар за поднасяне:
Въртяща се поставка за торта и сладкиши - 30 см
40.00 лв.
34.99 лв.
Виж ››

Положените усилия за приготвянето на красива домашна торта не трябва да останат незабелязани. Затова ви е необходима въртяща се поставка за торта, с която и презентацията, и рязането са по-лесни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар