Малки пълнозърнести хлебчета

10/10/2019
"Вместо хляб от питки - вкусни пълнозърнести хлебчета, които се приготвят толкова лесно "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо288
  • Преглеждания за месеца287
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези малки пълнозърнести хлебчета използваме и бяло брашно, за да станат по-пухкави. Повечето количество мая също се прилага за тази цел, а мазнината е 60 мл, за да станат нежни, с по-тънка и хрупкава коричка, което ще ги направи неустоими.

Брашната се смесват в купа със солта. Към тях се сипва маята разтворена в леко затоплената вода. Налива се зехтина или олиото и се замесва гладко, еластично и нелепнещо тесто върху набрашнен плот. От момента, когато спре да ви лепне се меси 2 минути.

Оформят се 8 еднакви кръгли хлебчета. Поръсват се с бяло брашно и се поставят на малко разстояние в тавичка, покрита с хартия за печене.

Малките питки втасват 1 час или докато удвоят обема си - това ще зависи от температурата в помещението.

Малки пълнозърнести хлебчета се пекат в предварително загрята на 180-190 градуса фурна за 20-25 минути или до лек загар.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар