Бърз качамак за начинаещи със овче сирене

МартинМартинНовак191133
10/10/2019
"Пред качамака всички са равни - и начинаещите, и изпечените готвачи "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо440
  • Преглеждания за месеца439
  • Преглеждания за седмицата231
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • качамак - 300 г
  • овче сирене - 100 г /може и краве/
  • масло - 50 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • вода - 1.2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме водата за заври, добавяме 2 щипки сол.

След като заври, намаляваме си котлона на умерен огън и сипваме качамака на тънка струйка, като непрестанно бъркаме с телена бъркалка по възможност, докато не се сгъсти. Като се сгъсти, махаме от котлона.

Веднага разпределяме в чинии. Тази пропорция е за двама.

В тиган разтапяме маслото и след като загрее, добавяме червения пипер /ако обичате, може да сложите повечко от 1 с.л., запържваме леко и заливаме двете чинийки качамак със сгорещената течност.

Натрошаваме сиренето отгоре и поднасяме топъл.

Бързият качамак може да се консумира и студен, също е вкусен :)

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мартин
Мартин
10.10.2019 15:18
Забележка: Под качамак разбирайте царевичен грис :)
2
0