Сладкиш с ябълки и череши

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак250382641
12/10/2019
"Когато искате да се поглезите с нещо вкусно, ароматно и плодово "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 261
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в малко вода с една кафяна чашка ром. Нарежете ябълките на тънки резени и ги полейте с лимоновия сок.

В купа изсипете захарта и омекналото краве масло. Разбийте с миксер до хомогенност. Добавете едно след друго яйцата все така разбивайки с миксер до получаване на гладък крем.

В друга купа пресейте брашното с бакпулвера, щипка сол и канела.

Към маслената смес изсипете на порции сухата бъркайки с лъжица.

Сложете подсушените с малко брашно стафиди и хомогенизирайте сместа.

Застелете правоъгълна тавичка 18/28 см с парче хартия за печене. Изсипете кексовата смес.

Върху нея със застъпване и в редички наредете резените ябълки, а между тях черешите.

Може да ползвате захаросани или такива от компот. Поръсете сладкиша с една супена лъжица кафява захар.

Изпечете ябълковия сладкиш на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30 мин.

Изпеченият сладкиш с ябълки и череши посипете с пудра захар.

Да вие сладко!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
12.10.2019 14:53
Благодаря, Мария!
0
0
Мария
Мария
12.10.2019 13:48
Изглежда страхотно
0
0