Начин на приготвяне
Накълцайте на ситно скилидките чесън и смесете с изцедения от лимона сок, зехтина, малко сол и черния пипер.
С тази марината залейте свинските ребърца, предварително нарязани.
Разбъркайте хубаво и натрийте, за да се покрият добре и овкусят.
Оставете в хладилник за 2-3 часа в добре затворен или покрит със фолио съд.
Напалете скарата и когато остане на жар, намазнете решетката със парченцето сланина и подредете ребрата.
Печете до хубав загар от всички страни и когато извадите готовите ребърца на скара, посолявайте допълнително, тъй като в марината солта е съвсем малко с цел да не се пресушава месото.
Поднесете и похапвайте чесновите ребърца топли с любима салата или картофки!
Добър апетит!