Начин на приготвяне
Бакпулверът и содата се размесват с брашното.
Всички съставки за шоколадовия сладкиш се смесват и се разбиват с миксер.
Сместа се изсипва в тава с диаметър 30 см, намазана с олио и посипана с брашно.
Пече се в предварително загрята фурна с вентилатор на 170-180 градуса 30 минути или до суха клечка.
След изваждане от фурната сладкишът се оставя да изстине напълно, след което се нарязва.
Приготвя се заливката, като продуктите за нея се смесват и се слагат в микровълновата за 2 мин, докато заврат и шоколадът се разтопи.
С горещата шоколадова заливка се полива равномерно студеният сладкиша без яйца.
Препоръчително е този сочен шоколадов сладкиш без яйца да престои една нощ в хладилника, защото става по-вкусен.
Коментари