Начин на приготвяне
Смесете прясното мляко и водата. Затоплете ги леко и разтворете в тях маята и захарта.
Покрийте съда с кърпа и оставете за 10 минути, докато маята се активира.
Пресейте 300 г от брашното в купа и прибавете солта. Разбъркайте и направете кладенче.
Добавете сместа с маята и олиото и разбъркайте.
Пресейте останалото брашно на плота и доомесете тестото. Не добавяйте повече брашно.
Намажете с олио купа и сложете вътре тестото. Покрийте го с кърпа или стреч фолио и оставете да втаса до удвояване на обема.
След като тестото е готово, го премесете върху леко набрашнена повърхност, колкото да изкарате въздуха.
Върху лист хартия за печене разточете тестото на кръг. Прехвърлете го заедно с хартията в тава. С пръсти оформете борд на два сантиметра от края.
Отново с пръсти оформете вътрешните линии, първо в еднаа посока, след това в другата. Целта е да се получи нещо като решетка. Може да ползвате и нож за рязане на пица, като се стремите на не стигате до края.
Оставете отново да втаса за 20 минути.
Смесете 1 жълтък с по половин супена лъжица олио, кисело и прясно мляко. С тази смес намажете турския хляб. Поръсете с бял и черен сусам.
Печете плоския хляб на 200 градуса за 20 минути, докато добие приятен загар.
Добър апетит с този уникално вкусен плосък турски хляб със сусам!
Източник: Люси Евтимова Lussi s Word of Arcraft