Начин на приготвяне
Плънката се запържва - лукът, докато стане златист в олио, добавя се каймата и се намачква, готви се още няколко минути, като се добавят малко чубрица и червен пипер.
Оризът се сварява, докато е готов и се оставя водата да се поеме и да се сгъсти. Плънката и оризът се разбъркват добре.
Зелето се измива и се разделя на листа.
Във всеки лист от киселото зеле се слагат по няколко лъжици от плънката в зависимост от големината им и листата се завиват на зелеви сарми.
Подреждат се в тенджера и се заливат вода. Зелевите сарми се варят за около 50 минути на котлон.
Когато са готови, се запържва сосчето като в тиган се загрява олио, добавя се брашно и червен пипер, което се изсипва в тенджерата със сармите.
Оставя се да заври за 5-10 мин.
Коментари