Класически сарми с кисело зеле, кайма и ориз

rosicapirosicapi
Чирак
33
22
9
14/10/2019
"Едни ги обичат по-големи, други - по-малки, важното е, че всички обичат сарми и ги хапват с удоволствие "
Приготвяне60 мин.
Готвене100 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 740
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата157
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плънката се запържва - лукът, докато стане златист в олио, добавя се каймата и се намачква, готви се още няколко минути, като се добавят малко чубрица и червен пипер.

Оризът се сварява, докато е готов и се оставя водата да се поеме и да се сгъсти. Плънката и оризът се разбъркват добре.

Зелето се измива и се разделя на листа.

Във всеки лист от киселото зеле се слагат по няколко лъжици от плънката в зависимост от големината им и листата се завиват на зелеви сарми.

Подреждат се в тенджера и се заливат вода. Зелевите сарми се варят за около 50 минути на котлон.

Когато са готови, се запържват, като в тиган се загрява олио, добавя се брашно и червен пипер, изсипва се в тенджерата със сармите.

Оставя се да заври за 5-10 мин.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар