Задушен див заек по италиански

14/10/2019
"Само на мен ли ми се струва, че всяко италианско ястие е като поезия в чиния "
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо675
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дивият заек e абсолютно диво животно, което се лови и принадлежи към гастрономическата категория на дивеча, към която спадат и дива свиня, елен и сърна.

Месото на заека е препоръчително да се маринова с вино, подправки и ароматни билки, за да се балансира ароматът му.

Нарежете заека на парчета и го подредете в голямa купа с червеното вино, лука, целинатa и морковa, нарязани на едри парчета, дафинови листа, пресен градински чай, пресен розмарин, три или четири зрънца карамфил.

Запечатайте с фолио и поставете в хладилника за цяла нощ.

Извадете месото от течността за мариноване. В дълбока тенджера сипете няколко супени лъжици зехтин и зеленчуците, използвани в маринатата, гответе на среден огън.

След няколко минути добавете месото, сотирайте добре и налейте виното от маринатата.

Гответе задушения див заек по италиански на слаб огън, докато месото омекне. Заекът обикновено е готов след около два часа и половина, подправете със сол и черен пипер и сервирайте.

Гарнитурата за този задушен заек е по избор.

Насладете се на тази вкусна рецепта от италианската кухня!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар