Бърза туршия от бамя

редакция:
Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Бърза туршия от бамя
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Перфектната бамя е онази, която някой добър роднина е приготвил на туршия и ви е донесъл бурканче да я опитате"

Необходими Продукти

  • бамя - зависи от броя бурканчета
  • сол - 15 - 20 г
  • мед - 20 г
  • оцет - 60 мл
  • зехтин - 25 мл
  • вода - за допълване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бамята добре и почистете от дръжките.

Подредете бамята плътно в буркан.

В подходящ съд сложете всички съставки за маринатата - солта, оцета, зехтина и меда и сложете на котлона да заври.

Залейте бамята с маринатата и ако е нужно, допълнете бурканчето с малко вряла вода.

Затворете плътно и оставете за 24 часа да преседи, преди да отворите бурканчето.

Съхранявайте в хладилник.

Вижте също как се готви бамя, за какво е полезна бамята и какви подправки се слагат на бамя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: