Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Пикантна тиквена супа с чили

Пикантна тиквена супа с чили

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Пикантна тиквена супа с чили
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Щипка чили и супата става пикантна, ароматна и толкова неустоима"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 средно големи
  • червена чушка - 1/2
  • чили - 1 малка чушка
  • червен лук - 1 малка глава
  • тиквичка - 1 малка
  • тиква - 500 г печена *
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • чимичури - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • тиквени семки
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

*Нарежете тиквата на големи парчета и печете в предварително загрята на 220°С фурна, докато тиквата омекне.

Нарежете картофите, червената чушка, чилито, лука и тиквичката на едри парчета.

Сложете в тенджера и покрийте с вода.

Сложете тенджерата на котлона и оставете да заври.

Варете, докато картофите не омекнат.

Изключете котлона и добавете всички останали съставки - печената тиква, джинджифила, куркумата, чубрицата, чимичури, солта и черния пипер и пасирайте, докато не получите гладка и пухкава кремсупа.

Сервирайте топла или студена тиквената кремсупа, като полеете с тънка струйка зехтин.

Поръсете пикантната тиквена супа с чили с малко запечени тиквени семки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
много ми допада, есенна рецепта, с есенни сезонни продукти като тиква - в момента по магазините има разкошни български тикви, а и е много полезна заради бета каротина
07.11.2019 22:55
1