Щруделчета с грис и ябълки

16/10/2019
"Щруделчетата са като малки пакетчета щастие, които може да приготвите и после да раздавате на хората около вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 813
  • Преглеждания за месеца583
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касеролка сложете млякото, захарта и гриса. Изчакайте да заври и сгъсти до гъст крем. Махнете от котлона.

Добавете кравето масло, ванилията и разбъркайте. Чукнете яйцата едно по едно и бъркайте до пълното усвояване.

Вземете две кори, ръснете с олио. Разпределете част от крема по дължината и поръсете плътно до него с ябълки, които предварително сте настъргали.

Навийте на руло. Поставете в тава, застлана с хартия за печене.

Постъпете по същия начин и с останалите продукти до изчерпване на количествата.

Намажете щруделите с олио и нарежете на парчета.

Печете щруделчетата с грис и ябълки в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Извадете щрудела с грис и оставете да изстине.

Поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар