Киноа пилаф

Panda LifePanda Life
Новак
50
196
68
69
17/10/2019
"Предизвикваме ви да опитате един много по-различен, полезен и фюжън пилаф "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 405
  • Преглеждания за месеца393
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пилаф

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука и моркова и ги задушаваме за няколко минути с олиото и малко водичка. По желание може да ги оставим да се позапържат за още по-хубав аромат.

През това време почистваме и измиваме киноата и когато лукът е готов, я прибавяме и доливаме вода (към 600 мл). Слагаме дафиновия лист и оставяме да се вари.

Измиваме стафидите, а орехите надробяваме (добре е да са накиснати във вода от предната вечер) и ги прибавяме към киноата. Счукваме карамфила (или използваме направо млян) и размесваме в отделно съдче всички сухи подправки.

Когато видим, че киноата е почти готова, добавяме сместа от подправки и оставяме да се довари, докато водата изври напълно.

Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
4.60 лв.
Виж ››

Гевгирът за ориз може да се ползва за миене и на други зърнени или бобови култури. Има удобна дръжка и интересна форма. Гевгирът би бил чудесно допълнение към колекцията ви от готварски съдове.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар