Плетен бутер щрудел с ябълки и орехи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак275412961
17/10/2019
"Приготвя се за минути и е толкова ефектен - идеалният десерт за всяка празнична трапеза "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 391
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете ябълките на малки парченца. Полейте ги със сока на един лимон, поръсете с кафявата захар и канелата. Сложете нарязаните орехи. Объркайте добре продуктите.

Върху парче хартия за печене разстелете бутер тестото. С остър нож нарежете ленти широки около 1 см. в двата срещуположни края като стигнете до средата на листа. В единия ненарязан срещуположен край разстелете плънката.

Покрийте с другия ненарязан край. Започнете да плетете, като вземате първо една лента от единия край и кръстосате с друга от срещуположния.

Намажете изплетения щрудел с прясно мляко.

Изпечете щрудела на 200 градуса в предварително загрята фурна за 5 мин. след което намалете на 180 градуса и довършете печенето до приятен загар.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар