Ароматна тиквена супа с джинджифил и соев сос

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
28/10/2019
"Аромат ли да усещаш, вкус ли да опитваш - тази тиквена супа има от всичко по много "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо494
  • Преглеждания за месеца280
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • тиква - 1 кг
  • моркови - 2
  • шалот - 2 - 3 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонова трева - 2 стръка
  • джинджифил - 30 г корен
  • кориандър - 1/2 ч.л. на прах
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • паприка - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • соев сос - 2 с.л. Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce
  • лайм - 1 бр.
  • бульон - 600 мл
  • кокосово мляко - 200 мл
  • масло - 50 г
  • сусамово олио - 30 мл
  • За сервиране
  • лют пипер - 1/2 ч.л. люспи
  • тиквени семки - 30 г
  • сметана - 1 с.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте масло и сусамово олио в дълбок съд на умерен огън. Нарежете шалотите, стръковете лимонава трева, лютата чушка и чесъна на ситно.

Поставете всички продукти в загрятата мазнина и ги сотирайте за кратко. Отрежете парче пресен джинджифил с размера на палец и настържете директно в съда. Гответе базата за супата около 3-5 минути на слаб котлон, докато зеленчуците поомекнат.

Нарежете тиквата на парчета, обелете и нарежете на кубчета. Нарежете и морковите.

Добавете соевия сос в съда и разбъркайте. Гответе за минута и прибавете тиквата и морковите. Овкусете с червения пипер, кориандъра, индийското орехче и черния пипер. Налейте зеленчуковия бульон, разбъркайте и оставете супата да ври на умерен огън за около 30 минути.

Свалете от котлона и пасирайте тиквената супа до гладък крем. Добавете кокосовото мляко и разбъркайте.

Сервирайте тиквената супа с джинджифил и соев сос гарнирана с тиквени семки, люспи лют пипер и капки сметана.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар