Начин на приготвяне
Месото и шунката нарязвам на ситни парчета.
В дълбок тиган загрявам олиото и запържвам хубаво месото, докато остане на мазнина. Прибавям лука, чесъна и морковите и разбърквам.
Оставям няколко минути, докато поомекнат зеленчуците, добавям целината, черния пипер, шунката, доматите и захарта, разбърквам отново и наливам бялото вино.
Щом поизври течността, наливам бульона, слагам дафиновите листа, захлупвам и оставям на слаб огън да си къкри за час-час и половина, като от време на време проверявам и разбърквам.
Когато течността се е усвоила повече от половината, добавям гъбите, посолявам и оставям до готовност на всички продукти, като внимавам да не изври цялата течност. Ако е нужно, се добавя още бульон или вода.
Ако сосът е рядък, се сгъстява с брашно, но аз пропуснах тази част, тъй като при мен течността се беше превърнала в естествено сгъстен сос.