Ризото със сушени манатарки и шампанско

Sonya SimeonovaSonya SimeonovaНовак421648
19/10/2019
"Всички хубави покани за романтични срещи трябва да започват с думите - ела да опиташ това разкошно ризото с шампанско "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо233
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цялата сушена манатарка накисвам в 1 ч.ч. вода да омекне.

Зеленчуците за бульона изчиствам, нарязвам на едри парчета и слагам в тенджера с около 1 литър вода, да се вари до готовност на зеленчуците.

Добавям манатарката заедно с водата, в която е киснала, и розмарина.

В дълбок тиган загрявам зехтина, слагам шафрана и прибавям изчистения и хубаво измит ориз. Бъркам непрекъснато докато стане "стъклен".

Наливам шампанското, оставям до поемането му, наливам един черпак от бульона, добавям подправките и варя, без да бъркам, на умерен котлон и до поемане на течността.

Отново наливам от бульона, пак изчаквам да поеме и така процедирам до готовност на ориза. Насипвам ризотото в чинии и поръсвам с пармезан и пресен босилек.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар