Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пататник»Пататник в гювечета

Пататник в гювечета

Пататник в гювечета4 / 4
20/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Изглежда толкова апетитно, просто нямаме търпение да го разрежем"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • джоджен
  • масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука, картофите и моркова. Измийте ги добре. Настържете всичко с ренде.

Сложете в голяма купа. Добавете яйцето, брашното и подправките.

Разбъркайте с дървена лъжица. Намажете гювеча с масло. Изсипете сместа с картофите. Загладете с лъжица.

Нарежете кравето масло отгоре на малки парчета.

Сложете пататника в студена фурна на 200 градуса и печете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: