Огретен с хрупкава коричка
Gratin sa hrskavom koricom
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Огретен»Огретен с хрупкава коричка

Огретен с хрупкава коричка

Огретен с хрупкава коричка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
20/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
"Опитахме този огретен и настояваме вече всички огретени да са с хрупкава коричка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се накъсва на малки розички и се бланшира във вряла подсолена вода за 3 минути и се отцежда. Картофите се обелват, нарязват се кубчета и също се сваряват и отцеждат.

В намаслена тавичка, 24 см, се смесват сварените картофи, карфиол и майонеза. Овкусява се със сол и черен пипер, разбърква се. Отгоре се разпределят малки парчета топено сирене и колбас.

Приготвя се заливка от разбити яйца, прясно мляко, сол на вкус, черен пипер, нарязан ситно копър и заливаме огретена.

Печем в загрята фурна на 180 градуса около 25-30 минути да стегне, изваждаме тавата и поръсваме с настърган кашкавал.

Връща се във фурната да се запече само отгоре, докато добие хрупкава коричка.

След тази вкусна импровизация на огретена, карфиолът вече ми е любим! Разкошно се получи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: