Пълнени пъдпъдъци с картофи на фурна

21/10/2019
"Пъдпъдъците може да бъдат капризни за приготвяне, но не и с нашата изпитана рецепта - удоволствието и успехът са гарантирани "
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо173
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъците се почистват и измиват добре.

Гъбите се почистват, за да падне добре мръсотията. След това се изплакват добре и се нарязват на филийки. Лукът се почиства и нарязва на ситно.

Дреболийките се измиват добре и се нарязват на ситно. Орехите се натрошават на средно големи парченца.

В тиган се слага олио да загрее. Добавя се лукът да се запържи със захарта. Добавят се дреболиите и печурките да се запържат. Подправят се със сол и черен пипер.

Добавят се орехите. Разбърква се.

Пъдпъдъците се осоляват добре от двете страни. Пълнят се с плънката и се слагат в йенска тенджера. Слага се по малко масло върху тях и се захлупват с капака, за да се задушат. Пекат се около 90 минути, като се обръщат и от двете страни.

Картофите се обелват и се нарязват на полумесеци. Пъдпъдъците се изкарват от фурната и от тенджерата. Картофите се слагат в тенджерата и остатъка от плънката, ако има такава.

Овкусяват се със сол и черен пипер. Добавя се около 400 мл вода.

Разбъркват се и отново се слагат пъдпъдъците.

Пълнените пъдпъдъци с картофи се връщат се във фурната до готовност на месото и картофите.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар