Начин на приготвяне
Пъдпъдъците се почистват и измиват добре.
Гъбите се почистват, за да падне добре мръсотията. След това се изплакват добре и се нарязват на филийки. Лукът се почиства и нарязва на ситно.
Дреболийките се измиват добре и се нарязват на ситно. Орехите се натрошават на средно големи парченца.
В тиган се слага олио да загрее. Добавя се лукът да се запържи със захарта. Добавят се дреболиите и печурките да се запържат. Подправят се със сол и черен пипер.
Добавят се орехите. Разбърква се.
Пъдпъдъците се осоляват добре от двете страни. Пълнят се с плънката и се слагат в йенска тенджера. Слага се по малко масло върху тях и се захлупват с капака, за да се задушат. Пекат се около 90 минути, като се обръщат и от двете страни.
Картофите се обелват и се нарязват на полумесеци. Пъдпъдъците се изкарват от фурната и от тенджерата. Картофите се слагат в тенджерата и остатъка от плънката, ако има такава.
Овкусяват се със сол и черен пипер. Добавя се около 400 мл вода.
Разбъркват се и отново се слагат пъдпъдъците.
Пълнените пъдпъдъци с картофи се връщат се във фурната до готовност на месото и картофите.