Начин на приготвяне
В тиган се загрява олио и се задушва ситно нарязан лук да омекне.
Добавя се замразен спанак, разбърква се, да се разтопи, и се смеси с лука.
Сваля се от котлона и прехвърлям в друг съд да се охлади по-бързо.
В купа се разбиват яйцата с малко сол и черен пипер. Добавям извара, разбърквам добре. Прибавя се охладеният спанак и брашното с бакпулвера.
Отново се разбърква да се получи като кексово тесто и сипваме в тавичка с диаметър 24 см намазнена с мазнина.
Печем соления кекс в загрята фурна 180°C, докато сместа стегне около 25-30 минути.
Изважда се и след 5 минути се нарязва и сервира.
Много вкусно и бързо се приготвя този солен кекс със спанак и извара!