Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс със спанак и извара

Солен кекс със спанак и извара

Солен кекс със спанак и извара
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Чудесна идея е да поднесете този солен кекс с айрян, не мислите ли така"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 3 с.л. пълни
  • прясно мляко - 80 мл
  • спанак - 5 топчета замразен
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • извара - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се загрява олио и се задушва ситно нарязан лук да омекне.

Добавя се замразен спанак, разбърква се, да се разтопи, и се смеси с лука.

Сваля се от котлона и прехвърлям в друг съд да се охлади по-бързо.

В купа се разбиват яйцата с малко сол и черен пипер. Добавям извара, разбърквам добре. Прибавя се охладеният спанак и брашното с бакпулвера.

Отново се разбърква да се получи като кексово тесто и сипваме в тавичка с диаметър 24 см намазнена с мазнина.

Печем соления кекс в загрята фурна 180°C, докато сместа стегне около 25-30 минути.

Изважда се и след 5 минути се нарязва и сервира.

Много вкусно и бързо се приготвя този солен кекс със спанак и извара!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: