Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното. Добавете половин чаена лъжичка сол, 1 ч.л. захар, няколко капки лимонов сок и 1 прахче ванилия.
Налейте около 200 мл топла вода и замесете тесто. Месете до гладкост.
От тестото си направете 8 бр. малки и еднакви топки. Сложете ги на набрашнена кърпа, покрийте и оставете така, за да се отпуснат за 30 мин.
През това време пригответе плънката за щруделчетата. Започнете първо с тиквата, защото тя ще трябва да се охлади, преди да я използвате. Настържете я на по едро ренде.
В тенджерка разтопете бучка краве масло. Сложете настърганата тиква, чаена лъжичка канела и 2-3 с.л. кафява захар. Захлупете съда и задушете за 10 мин. Охладете!
Настържете ябълките. Полейте ги със сока на един лимон, ароматизирайте с 1 к.л. канела и подсладете с 3 с.л. кафява захар.
Объркайте добре продуктите.
В купичка налейте слънчогледово олио.
Потопете една по една питките, разточете по възможност тънко и поръсете от двете плънки. Поръсете с едро нарязани орехи.
Завийте разточените питки на малки рула. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене.
Изпечете щруделите с тиква на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар.
Топли, поръсете точените щруделчета с тиква и ябълка обилно с пудра захар!
Да ви е сладко!