Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Моят вкусен винен кебап

Моят вкусен винен кебап

Моят вкусен винен кебап
Снимка: Цвети Хаджипеткова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Да приготвиш винен кебап не е трудно, но да приготвиш истински вкусен кебап е предизвикателство, което ще преодолееш с тази лесна рецепта"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г немазно
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • брашно - 4 с.л. с връх
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 100 г
  • сол - на вкус
  • червено вино - 1 к.ч.
  • вода - 1 л
  • магданоз - няколко стръка ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на парчета и се запържва в олиото заедно със ситно нарязаният лук.

Добавя се брашното и след него - червеният пипер.

Прибавят се водата, дафиновите листа, черният пипер, виното и сол на вкус.

Кебапът се оставя да ври на по-слаб огън (степен 3 от 6) около 1 час и половина или докато се свари хубаво месото.

Виненият кебап се сервира с картофено пюре или топки ориз.

Моят вкусен винен кебап се поръсва с нарязания на дребно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: