Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Царевични питки с тиква и извара

Царевични питки с тиква и извара

Царевични питки с тиква и извара
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Тайната на вкусните питки била в брашното - да си знаете"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр
  • кисело мляко - 150 - 200 г
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • сол - на вкус
  • извара - 2 с.л.
  • тиква - 2 с.л. настъргана
  • ленено семе - 1 с.л. смляно на брашно
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • брашно - 5 с.л. бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива яйцето с вилица, добавяме кисело мляко с разбита в него сода да шупне и разбъркваме сместа.

Прибавя се извара, настъргана тиква, ленено семе, смляно на брашно и отново се бърка да се смесят продуктите.

Първо сипваме царевично брашно, след него и бялото, но лъжица по лъжица и бъркаме, докато се получи гъста смес.

В широка тава върху хартия сипваме на купчинки по 1 пълна супена лъжица от гъстата смес.

Печем малките питки в загрята фурна 170°C до златист загар.

Отново успешна импровизация с тези царевични питки с тиква и извара, хапнах си ги с кеф!

Излизат точно 10 броя царевични питки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: