Кето мусака с карфиол и кайма

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
436
5k
1k
997
2
28/10/2019
"Бъдете в крак модата, като си приготвите тази вкусна кето мусака за ценители "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 406
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте карфиола на розички. Сложете го в тенджера с вряща, подсолена вода и сварете за 8-10 мин. Извадете сварения зеленчук.

Сложете го в тавичка и полейте със струйка зехтин. Объркайте. В тиган загрейте чашка зехтин.

Наситнете една малка глава лук. Запържете я до златисто. Сложете размитата с малко вода кайма.

Подправете с 1 чаена лъжичка червен пипер и 2 супени лъжици доматено пюре. Овкусете с щипка черен пипер и наситнен магданоз.

Захлупете съда и задушете, докато каймата остане на мазнина. Изсипете каймата при карфиола. Объркайте леко.

Разбийте 3 яйца с 400 г кисело мляко. Посолете.

Излейте заливката върху карфиола. Изпечете мусаката в предварително загрята на 200°C фурна до златиста коричка.

Кето мусаката с карфиол и кайма няма нужда от дълго печене, продуктите са сготвени предварително.

Поднесете тази есенна мусака топла! Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар