Начин на приготвяне
Обезкостете 2-3 пилешки бутчета (в зависимост от големината) и премахнете кожата. Може да ползвате и филе, но става по-сухо.
Нарежете месото на хапки. Прибавете към него соевия сос, соса от нар и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре и оставете месото да се маринова за 1 час.
През това време си пригответе всички останали продукти. Нарежете лука и чесъна на ситно.
Почистете и нарежете гъбите на тънки резени, а броколите - на розички.
В дълбок тиган загрейте 2 с.л. олио и запържете пилешко месо, докато се зачерви. Слагайте го на части, за да може добре да се запържи.
Извадете го в чиния и в същата мазнина запържете гъбите. Ако не е останала мазнина, добавете още 1-2 с.л. олио. Извадете и тях.
Сега идва ред да запържете лука и чесъна. Щом лукът омекне, върнете в тигана месото и гъбите. Налейте 300 мл пилешки бульон или вода и прибавете броколите. Оставете ястието да се готви на слаб котлон за 10-15 минути.
В купа сложете царевичното нишесте и го размийте с малко вода.
Добавете го на тънка струя и разбъркайте. Нарежете топеното сирене на малки парчета и прибавете и него. Гответе още 5 минути, докато сосът се сгъсти и сиренето се разтвори напълно.
Опитайте и ако е необходимо, добавете сол и черен пипер на вкус. Възможно е ястието да се е овкусило от соевия сос и сиренето.
Накрая сложете сусама в сух тиган и го запечете 1-2 минути, докато промени цвета си и отпусне аромата си.
Поднесете пилето с броколи топло, обилно поръсено със сусам.
Добър апетит!