Пиде с богата плънка

29/10/2019
"Опитвали ли сте някога пиде - и да сте, и да не сте, това наистина не е за изпускане "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо445
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърква се маята в топла вода със захарта и оставяме да се активира като шупне.

Замесва се тесто с посочените продукти без жълтъка от яйцето. Оставяме на топло да втаса 30 минути.

Разделя се на 2-3 части и всяка се точи като елипса.

Краищата се прегъват, връхчетата се събират едно върху друго, да се получи като лодка.

В купа разбиваме яйцата, добавя се натрошено сирене, настърган кашкавал, парчета маслини, топено сирене и кренвирш.

Овкусяваме с подправките и разпределяме в пидето, предварително разположено в широка тава, намазана с олио.

Ръбчето се намазва с разбит с малко олио жълтък.

Печем в загрята фурна 180-200°C около 25 минути до готовност.

Изважда се пидето с богата плънка, нарязваме на три части и сервираме.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар