Начин на приготвяне
Разбърква се маята в топла вода със захарта и оставяме да се активира като шупне.
Замесва се тесто с посочените продукти без жълтъка от яйцето. Оставяме на топло да втаса 30 минути.
Разделя се на 2-3 части и всяка се точи като елипса.
Краищата се прегъват, връхчетата се събират едно върху друго, да се получи като лодка.
В купа разбиваме яйцата, добавя се натрошено сирене, настърган кашкавал, парчета маслини, топено сирене и кренвирш.
Овкусяваме с подправките и разпределяме в пидето, предварително разположено в широка тава, намазана с олио.
Ръбчето се намазва с разбит с малко олио жълтък.
Печем в загрята фурна 180-200°C около 25 минути до готовност.
Изважда се пидето с богата плънка, нарязваме на три части и сервираме.
Коментари