Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Хрупкав карфиол с яйца на тиган

Хрупкав карфиол с яйца на тиган

Хрупкав карфиол с яйца на тиган
Снимка: Илиана Първанова
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Обикновено, когато искаме да си приготвим нещо бързо за вечеря, хвърляме само яйца в тигана - е, защо не разнообразие, добавяйки и карфиол - ще стане още по-вкусно"

Необходими Продукти

  • карфиол - 2 ч.ч. начупен
  • яйца - 2 бр.
  • куркума - 1 щипка
  • черен пипер - 2 щипки
  • копър - 1 шепа нарязан
  • босилек - 1 щипка сушен
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. (на вкус)
  • шарлан - малко за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме карфиола и начупваме на малки парченца.

Сипваме ги в тиган с малко шарлан, който сме загряли, и захлупваме с капак. Разбъркваме периодично, тъй като лесно започва да се запича и посоляваме на вкус (около 1/2 ч.л. равна). Нарязваме на ситно копъра.

Разбъркваме яйцата заедно с малко куркума, черен млян пипер и щипка хималайска сол и ги сипваме, разбърквайки енергично и равномерно при карфиола. Добавяме и копъра и сушения стрит босилек и не спираме да разбъркваме.

После отново захлупваме и оставяме леко да се запича (ако е нужно може да прибавим още малко шарлан). И готово! Лесно, бързо и много вкусно!

Нежно хрупкав карфиол с яйца, копър и подправки, подходящ за гарнитура към някое друго вкусно есенно ястие, както и много си подхожда с млечен сос

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: