Карфиолени кюфтенца с грис и копър

02/11/2019
"Едни малко по-различни зеленчукови кюфтенца, които сме убедени, че ще ви допаднат "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо880
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете карфиола и го накъсайте на розички. Сварете го в подсолена вода до пълна готовност.

Отцедете водата и пасирайте карфиола.

Добавете яйцето и гриса в топлата каша, разбъркайте и оставете за около 20 минути, за да набъбне грисът.

Нарежете копъра на ситно, добавете го към сместа.

Загрейте олиото в дълбок тиган, оформете кюфтенцата и ги оваляйте в галетата. Изпържете ги до златисто от двете страни.

Готовите зеленчукови кюфтенца отцедете върху домакинска хартия. Сервирайте с чеснов сос.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар