Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови Кюфтета»Карфиолени кюфтенца с грис и копър

Карфиолени кюфтенца с грис и копър

Карфиолени кюфтенца с грис и копър
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
02/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Едни малко по-различни зеленчукови кюфтенца, които сме убедени, че ще ви допаднат"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 кг
  • яйца - 1 бр.
  • грис - 4 с.л.
  • копър - 3 - 4 стръка
  • сол
  • олио - за пържене
  • галета - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете карфиола и го накъсайте на розички. Сварете го в подсолена вода до пълна готовност.

Отцедете водата и пасирайте карфиола.

Добавете яйцето и гриса в топлата каша, разбъркайте и оставете за около 20 минути, за да набъбне грисът.

Нарежете копъра на ситно, добавете го към сместа.

Загрейте олиото в дълбок тиган, оформете кюфтенцата и ги оваляйте в галетата. Изпържете ги до златисто от двете страни.

Готовите зеленчукови кюфтенца отцедете върху домакинска хартия. Сервирайте с чеснов сос.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: