Селска яхния с пъдпъдъци

02/11/2019
"Яхния с пъдпъдъци - ей така, да има месце и да ви е вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 065
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обикновената селска яхния с картофи може да направите и много специална, ако я приготвите с пъдпъдъци. Така тя ще се превърне в ястие, което спокойно може да поднесете и на по-изискани гости и да ги впечатлите с вкусна домашна гозба.

Подгответе си пъдпъдъците, като опърлите останалите по тях мъхчета и перушинки. С малка кухненска горелка тази задача ще ви бъде много лесна и бърза.

Накълцайте на ситно лука, зелените перца, зелената чушка и стръка целина с листата. Сложете ги да се запържват в олиото на умерен огън като ги наглеждате и разбърквате от време на време.

Нарежете морковите на кръгчета, а червената чушка на едро. Домата обелете и настържете, а чесъна счукайте.

Когато запържващите се на котлона зеленчуци омекнат, сложете към тях и червената чушка и морковите, а след 2-3 минути и настъргания домат, чесъна, червения пипер и една-две щипки сол. Гответе още 3-4 минути или докато течността от домата се изпари, а морковите леко омекнат.

Почистените пъдпъдъци натрийте с черен пипер и много малко сол. Сложете ги при зеленчуците заедно с дафиновия лист, за да се готвят до побеляване от всички страни, тогава налейте виното, а след две минути и топлия пилешки бульон.

Когато заври сложете картофите нарязани на едро, намалете огъня с една две степени и оставете ястието да си къкри 30-40 минути. Може да продължите със средния огън като времето ще се редуцира до 20-25 минути, но месото няма да е толкова крехко.

Преди да свалите яхнията от огъня, опитайте дали картофите и морковите са напълно готови.

Ако е нужно, по време на варенето си доливайте вода или бульон, за да бъдат птиците винаги покрити с течност. В случай, че не желаете яхнията ви да е твърде рядка, не добавяйте повече течност, но задължително гответе под капак, за да се задуши хубаво ястието.

Оставете 20 минути яхнията да почине, поръсете със свеж накълцан магданоз и поднесете.

Добър апетит!

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар