Чудни кренвиршки

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор305901794
02/11/2019
"Като ги гледаме тези кренвиршки, сякаш са от някоя витрина на пекарна - да, пари бихме дали за тях "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 006
  • Преглеждания за месеца231
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маста и я смесете с олиото.

Пресейте брашното с бакпулвера. Прибавете към тях сухата мая и солта.

Затоплете прясното мляко и разтворете в него захарта. Прибавете ги към брашното, заедно с олиото и маста.

Замесете меко и гладко тесто. Разделете го на 10 равни части. Оформете всяка на топче и ги покрийте с памучна кърпа за 30-40 минути.

Нарежете кренвиршите на две половинки. На всеки направете разрез по дължина. Сложете в разреза малки парчета топено сирене.

След това разточете всяко топче от тестото на тънка елипса, без да добавяте брашно.

Тестото съдържа по-голямо количество мазнина и не лепи при точене. Направете разрези през 1 см, до половината. Сложете кренвирш в ненарязаната част и навийте на руло.

Стремете се крайчетата да останат отдолу, за да не се разтворят при печене.

Подредете кренвиршките в тава, покрита с хартия за печене. Сложете ги във фурната и я включете на 40-50 градуса. Оставете за 15 минути да втасат.

Смесете 1 жълтък с 1 ч.л. вода и намажете със силиконова четка кренвиршките. Поръсете с чубрица или шарена сол и сложете да се пекат на 180 градуса с вентилатор за 20-25 минути, до хубав загар.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар