Моето пиле по градинарски с елда

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
115
21
272
1
03/11/2019
"С правилните продукти и точните подправки, това пиле по градинарски намира място на всяка трапеза "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 224
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 500 г
  • лук - 1 малка глава
  • чушки - 3 бр. малки шарени
  • моркови - 1 бр.
  • елда - 50 г
  • универсална подправка - 1ч.л. на Маги
  • универсална подправка - 1 бр. микс Традиционни рецепти за Пиле по градинарски на Маги
  • вода - 700 - 800 мл
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • унисос
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се реже на средно големи хапки и се овкусява със сол, черен пипер и унисос за около 20 минути.

Елдата се накисва в студена вода за 15-20 минути. Лукът, морковът и чушките се режат на едри парчета.

В тенджера се сгорещява олио и се задушават зеленчуците и месото за около 5 минути.

Миксът за Пиле по градинарски се разтваря в 700 мл студена вода, както е описано на опаковката.

Поръсваме от универсалната поправка върху месото и зеленчуците и разбъркваме добре, след това изсипваме разтворения микс и елдата. Аз добавих още 100 мл вода към ястието, защото ми харесва като има повече сос.

Разбъркваме и оставяме яхнията да къкри на слаб огън за около 30 минути.

След като зеленчуците, месото и елдата са сготвени и готови за консумация, овкусяваме нашето Пиле по градинарски с елда със сол, черен пипер и пресен магданоз.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар