Начин на приготвяне
Измиваме ябълките, обелваме и почистваме от сърцевината ябълките. Нарязваме ги на малки кубчета и ги слагаме в намаслена тава.
Поръсваме парчетата ябълки отгоре с канелата и една супена лъжица захар.
В купа разбиваме яйцата заедно със захарта с миксер. Прибавяме разтопеното масло, олиото, ванилията и бакпулвера. Разбиваме с миксера.
Добавяме брашното и разбиваме отново с миксера, за да няма бучки.
С получената кексова смес покривате ябълките, слагате във фурната на 180°С и печем до готовност.
Пробвайте с клечка дали ябълковият сладкиш е изпечен.
Когато е готов ябълковият сладкиш, оставяме да изстине и го поръсваме с пудра захар.
Коментари