Любимия ябълков сладкиш

Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноватор3682752374
04/11/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 363
  • Преглеждания за месеца1362
  • Преглеждания за седмицата49
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ябълките, обелваме и почистваме от сърцевината ябълките. Нарязваме ги на малки кубчета и ги слагаме в намаслена тава.

Поръсваме парчетата ябълки отгоре с канелата и една супена лъжица захар.

В купа разбиваме яйцата заедно със захарта с миксер. Прибавяме разтопеното масло, олиото, ванилията и бакпулвера. Разбиваме с миксера.

Добавяме брашното и разбиваме отново с миксера, за да няма бучки.

С получената кексова смес покривате ябълките, слагате във фурната на 180°С и печем до готовност.

Пробвайте с клечка дали ябълковият сладкиш е изпечен.

Когато е готов ябълковият сладкиш, оставяме да изстине и го поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
04.11.2019 17:58
дали може тази рецепта да се направи с кокосово масло, или с краве масло, за да не е олио, да е по-здравословно?
1
0
Kristine Tenova
Kristine Tenova
04.11.2019 18:21
и аз си помислих с кафява захар или мед дали ще се получи, струва си да се пробва, все пак медът е и много вкусен и арометен, а десертът само ще спечели от тази "здравословна промяна" :) споделете опит, ако все пак направите експеримента и той е успешен
1
0
Йорданка Тасева
Може, както може и с кафява захар, вместо бяла. За жалост не съм опитвала с мед дали ще се получи!
0
0