Телешка глава, печена в шкембе

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Чирак
68
19
59
05/11/2019
"Необичайна, но и много добра комбинация за традиционалистите, които обичат да си хапват и шкембе, и телешко месце "
Приготвяне60 мин.
Готвене130 мин.
Общо190 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо855
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • телешка глава - 700 г месо от обезкостена
  • шкембе - 700 г цяло парче
  • сол - 2 ч.л.
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • зелени чушки - 1 голяма
  • домати - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото и шкембето се накисват в равни части вода и оцет и се оставят на студено за няколко часа. Отцеждат се хубаво и се изплакват под течаща вода.

Сваряват се едновременно във вода до готовност, като с решетъчна лъжица непрекъснато се отпенват, докато се махне цялата пяна.

Месото от телешка глава се накъсва на парчета, прибавя се към него маслото, сол, червен и черния пипер, кимиона и скълцани на ситно 2 скилидки чесън и се обърква всичко много хубаво.

С тази смес се пълни свареното шкембе, зашиват се краищата и отвън се натърква с олио, сол и червен пипер.

В гювеч се нареждат нарязаните на едри парчета чушка и морков, останалите скилидки чесън цели и доматите, срязани на две.

Отгоре се поставя пълненото шкембе, наливат се 3-4 черпака от бульона и телешката глава в шкембе се пече до зачервяване на 200 градуса /около 30 минути/.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар