Начин на приготвяне
Месото и шкембето се накисват в равни части вода и оцет и се оставят на студено за няколко часа. Отцеждат се хубаво и се изплакват под течаща вода.
Сваряват се едновременно във вода до готовност, като с решетъчна лъжица непрекъснато се отпенват, докато се махне цялата пяна.
Месото от телешка глава се накъсва на парчета, прибавя се към него маслото, сол, червен и черния пипер, кимиона и скълцани на ситно 2 скилидки чесън и се обърква всичко много хубаво.
С тази смес се пълни свареното шкембе, зашиват се краищата и отвън се натърква с олио, сол и червен пипер.
В гювеч се нареждат нарязаните на едри парчета чушка и морков, останалите скилидки чесън цели и доматите, срязани на две.
Отгоре се поставя пълненото шкембе, наливат се 3-4 черпака от бульона и телешката глава в шкембе се пече до зачервяване на 200 градуса /около 30 минути/.