Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Постна баница със спанак

Постна баница със спанак

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7659198
Постна баница със спанак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"И едно по едно, парчетата баница просто си изчезват от чинията"

Необходими Продукти

  • кори на сач - 1 пакет печени
  • спанак - 1 кг пресен
  • лук - 2 глави кромид
  • сол - 1 ч.л.
  • газирана вода - 2 ч.ч.
  • олио - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът за нашата баница се измива, изчиства, нарязва на парчета и се задушава в тиган с малко олио и нарязания на ситно лук - да омекнат хубаво.

Корите се поставят внимателно на плота, всяка се намазва с олио, върху всяка се разпределя от плънката по равно, навива се на руло и се поставя в намазнена тава.

Отгоре баницата със спанак се полива с газираната вода и се оставя да престои така 15-20 минути.

Постната баница със спанак се пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: