Пиле по Хавайски

Пиле по Хавайски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 6
07/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Там, където соленото и сладкото се срещат, става чудо - в нашия случай - пиле по Хавайски"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • ананас - 1 бр. консерва
  • лук - 1 бр.
  • кашкавал
  • сол
  • черен пипер
  • хамон - 4 бр. слайс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на пържоли с помощта на нож. Поръсете със сол и черен пипер.

В тиган с малко олио запечатайте месото от двете страни. Извадете и оставете в тавичка.

В същия тиган сложете ананаса, предварително изцеден. Карамелизирайте от двете страни. Извадете и заделете.

Обелете лука и го нарежете на средни парчета. В същия тиган добавете малко олио (ако не е останало), намалете котлона и го карамелизирайте, като от време на време наливате по малко от сока на ананаса.

Върху всяка пилешка пържола сложете малко от лука, парче кашкавал, хамон, ананас и кашкавал.

Полейте с малко зехтин и печете пилето по хавайски във фурната на 200 градуса за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: