Соленки с пармезан и риган

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор295881774
07/11/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо213
  • Преглеждания за месеца212
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 ч.ч. = 200 мл

Разтопете маста и я оставете да се охлади.

Пресейте брашното и бакпулвера. Прибавете към тях всички продукти за тестото. Сиренето натрошете или настържете на едро ренде. Добре е да ползвате по-твърдо сирене.

Замесете средно меко тесто. Увийте го в стреч фолио и го поставете в хладилник за поне 30 минути, до един час.

Охладеното тесто разделете на две части. Разточете всяка на правоъгълник с дебелина около 0.3 - 0.5 см. Колкото по-тънко разточите тестото, толкова по-хрупкави ще станат соленките.

Смесете заделения жълтък с малко вода и намажете тестото. Поръсете с фино настърган пармезан или със семена по избор. Аз направих и от двете. Едната половина със семена, другата с пармезан.

С помощта на нож за рязане на пица разрежете на тънки ленти около 1 см.

Подредете соленките в тави, застлани с хартия за печене. Ще са ви необходими две тави като тези на фурната.

Печете соленките с пармезан и риган в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 20 минути, докато добият приятен загар.

След изпичане оставете соленките със сирене да се охладят напълно и след това ги съхранявайте в затворена кутия до 2-3 дни.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар