Гъбена супа със зеленчуци и черен ориз

Sonya SimeonovaSonya SimeonovaНовак421646
08/11/2019
"Гъбена супа, приготвена с черен ориз и куп зеленчуци ви очаква, сервирана на масата "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо336
  • Преглеждания за месеца335
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • печурки - 200 г бели, нарязани на филийки
  • моркови - 2 средно големи
  • картофи - 1 голям
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • къри - 1/2 ч.л. на прах
  • масло - 1 с.л.
  • черен ориз - 1/2 ч.ч.
  • за застройката
  • яйца - 1 бр.
  • оцет - 1 ч.л.
  • зелен лук - пресен и пресни листа от босилек за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите, картофът, лукът и чесънът се изчистват и измиват и се слагат в тенджера с вода в количество, колкото да ги покрие.

След като се сварят напълно, единия морков се изважда и се нарязва на ситни кубчета, а останалите зеленчуци се пасират заедно с бульона, в който са врели.

Оризът се измива няколко пъти със студена вода и се сварява отделно до готовност. Прецежда се и се оставя да се изцеди хубаво от водата.

В тенджера се загрява зехтинът и в него се задушават гъбите до омекване.

Поръсват се с брашното, разбъркват се и се наливат 1-2 черпака от зеленчуковия бульон.

Прибавят се солта, пиперът и кърито и се налива останалият бульон към гъбената супа.

Накрая се прибавят оризът и морковите и се вари на слаб огън до леко сгъстяване.

Когато всичко е сварено, гъбената супа със зеленчуци и черен ориз се сваля от котлона, застройва се супата, прибавят се маслото и нарязаните на ситно босилекови листа и се поръсва с пресен лук.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар