Гъбена супа със зеленчуци и черен ориз

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Чирак
74
549
92
107
08/11/2019
"Гъбена супа, приготвена с черен ориз и куп зеленчуци ви очаква, сервирана на масата "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 443
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гъбена Супа

Начин на приготвяне

Морковите, картофът, лукът и чесънът се изчистват и измиват и се слагат в тенджера с вода в количество, колкото да ги покрие.

След като се сварят напълно, единия морков се изважда и се нарязва на ситни кубчета, а останалите зеленчуци се пасират заедно с бульона, в който са врели.

Оризът се измива няколко пъти със студена вода и се сварява отделно до готовност. Прецежда се и се оставя да се изцеди хубаво от водата.

В тенджера се загрява зехтинът и в него се задушават гъбите до омекване.

Поръсват се с брашното, разбъркват се и се наливат 1-2 черпака от зеленчуковия бульон.

Прибавят се солта, пиперът и кърито и се налива останалият бульон към гъбената супа.

Накрая се прибавят оризът и морковите и се вари на слаб огън до леко сгъстяване.

Когато всичко е сварено, гъбената супа със зеленчуци и черен ориз се сваля от котлона, застройва се супата, прибавят се маслото и нарязаните на ситно босилекови листа и се поръсва с пресен лук.

Бежова тенджера с декор и капак 26 см-11%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бежова тенджера с декор и капак 26 см
36.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Тенджера, която няма причина да нямате в кухнята. Тя е с незалепващо покритие, стъклен капак, термоизолиращи дръжки. Бежовата тенджера има и още предимства, но ще оставим на вас да ги откриете.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар