Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Булгур със охлюви

Булгур със охлюви

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Булгур със охлюви1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • охлюви - 1 кг почистени
  • лук - 1 връзка зелен
  • чесън - 1 стрък зелен или 2 скилидки
  • олио - 70 мл
  • булгур - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • оцет - 1 с.л
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете булгура във вода да набъбне.

Охлювите, предварително почистени и сварени, сложете да се запържат, като добавите и накълцаните лук и чесън.

Разбъркайте с червения пипер, след като омекнат другите продукти и долейте водата с оцета.

Оставете да се вари, докато се поизпари и добавете отцедения поомекнал булгур.

Когато булгурът обере влагата и омекне напълно, овкусете с подправки и накълцан магданоз.

За по-апетитен аромат, към ястието може да добавите и малко нарязани маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: