Начин на приготвяне
Ако месото ви не е предварително нарязано или е на големи късове, нарежете го на флейки.
В подходяща овална чиния подреждам флейките, като ги овкусявам със сол и черен пипер.
За приготвянето на маринатата загряваме в дълбок тиган маслото и зехтина.
Мазнината ароматизираме с листенцата салвия и стръкчетата свежа мащерка.
След като тя се охлади, отстраняваме билките и поставяме свинските флейки.
Разбъркваме ги добре. Към тях прибавяме меда, бирата, сока от ½ лимон и стритите на едро плодчета боровинки.
Оставяме месото да престои 30 -40 минути в тигана.
През това време нарязваме червения лук на полумесеци, а скилидките чесън на шайби.
Връщаме месото и го подреждаме с същата чиния. Част от марината, останала в тигана запазваме.
Между флейките прибавяме нарязаните лук и чесън, както и резени лимон.
Покриваме съда с фолио за свежо съхранение и го оставяме в хладилник за 24 часа.
Преди запичането на месото отстраняваме чесъна и резените лимон.
Печем на грил тиган от двете страни, докато месото не се карамелизира.
Поставяме изпечените флейки в чиния и покриваме с алуминиево фолио.
Загряваме марината, докато соса не се редуцира.
Гарнираме свинското печено по баварски с картофено пюре, резени лимон за свежест, полято със соса.
Поднасяме порцията печено свинско с тъмно пиво.