Богат и много вкусен гювеч

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
1511
1413
1545
5
09/11/2019
"Да хапнем богато - истината е, че единственото нещо, което липсва в този гювече е вашата вилица "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 444
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 1.200 г
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • червен боб - 1 кутийка
  • царевица - 1 кутийка
  • кисели краставички - 5 бр.
  • мариновани гъби - 1 буркан
  • лук - 1 глава (червен или бял)
  • белени домати - 1 буран (700 мл)
  • пушени гърди - 200 г
  • пушени флейки - 200 г
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • чубрица - 1 к.л.
  • HOSSO - 50 мл
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки и сложете да се запържат за кратко, като към края прибавяте лука и морковите.

Заедно запържени до непълна готовност сипете в голям гювеч.

Нарежете картофите на тънки ивици, като за пържене, а гъбите цели или на две.

Прибавете тях, боба, царевицата, нарязаните пушени флейки и краставичките също на ивици.

Поръсете със подправките и полейте с доматите, хубаво разбъркайте всички продукти и сипете кафена чаша вода.

Не трябва да има много течност, защото в гювеча се задушават ястията и стават уникално вкусни.

Най-отгоре подредете плътно от парчетата пушени гърди (от снимката се вижда как).

Печете гювеча в умерена фурна за около 2 часа.

Сервирайте горещ вкусния гювеч и поръсен с настърган кашкавал.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар