Печени бутчета с картофи и моркови

09/11/2019
"Печеното бутче си е класика в жанра - отворете си една биричка и се захващайте за работа "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 161
  • Преглеждания за месеца329
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешки бутчета се срязват на две части и намазваме с меко масло, сол, черен, червен пипер, къри и риган.

Картофи, обелени, се нарязват на едро, обелени моркови се нарязват на кръгчета. В тава, намазва с олио, се нареждат зеленчуците, върху тях пилешко месо.

Зеленчуците също се овкусяват с подправки и наливаме разтворен зеленчуков бульон в гореща вода до нивото на зеленчуците.

Покрива се с фолио, печем в загрята фурна 180°C около 30 минути, сваля се фолиото и запичаме до златисто.

Сервираме печени бутчета с картофи и моркови в голяма чиния с прясна салата и резени лимон!

Да ви е сладко с тези апетитни печени бутчета!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар