Тутманик с праз

10/11/2019
"От този тутманик с праз можем да похапваме цял ден - всеки път щом минем покрай масата, едно парче някак все се озовава в ръцете ни - и с вас ли е така "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 849
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се стопля. В него се разтваря захарта и маята. Оставя се да се активира.

Брашното се пресява в тава. По средата се прави кладенче. В него се добавят солта, оцетът, 3 с.л. олио и 2-те яйца. Добавя се млякото с мая.

Започва да се омесва тесто, като постепенно се поема от брашното. Замесва се меко тесто. Оставя се на топло да втаса.

Празът и лукът се почистват и измиват. Лукът се нарязва на ситно, празът на колелца. В тиган се слага маслото да се разтопи. Добавят се лукът и празът. Запържват се добре.

Саламът се нарязва на малки кубченца. Добавя се накрая, за да се запържи леко.

Подготвя се намазнена тава.

След като тестото втаса, се разточва на една голяма правоъгълна кора. Празената плънка се разстила равномерно по цялото тесто. Полива се обилно с олио. Навива се.

Слага се в тавата, като се навива на охлюв. Тесто се нарязва с ножица леко косо отгоре. Връхчетата, които се образуват, се насочват наляво и надясно, като се редуват. Отново се оставя да втаса.

Останалото яйце се разбива с малко олио. Когато тутманикът втаса, се намазва обилно с яйцето и се пече до готовност.

След като е готов, тутманикът с праз се поръсва с малко вода и се покрива с вестник и кърпа за 5 минути. Тутманикът се сервира топъл.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
12.11.2019 23:14
аз бих пропуснала шпековият салам, защото не обичам много, и бих го направила без него, като вегетариански вариант
0
0